Jednodenní výlet   Posázaví VI     vedl David  Šebesta

sobota 7. října 2023 ... skupina: 1. ... délka: 16 km ... stoupání: do 300 m ... cíl: Lipnice nad Sázavou, poslední působiště Jaroslava Haška.

Popis trasy:

Výletu se účastnilo 39 účastníků - viz účastníček výletu.
To je vyšší počet, než když jsme museli zrušit atraktivní zářijový autobusový výlet do Javořích hor s 23 přihlášenými účastníky.
V Pardubicích vedoucí výletu zakoupil skupinové jízdenky IREDO pro 20 účastníků. Tzn., že každý zaplatil 70 Kč. Cena klubem objednaného a přitom klubem dotovaného autobusu je pro člena 300 Kč. Celková cena jízdenek tohoto výletu byla 208 Kč - vedoucímu výletu uhradí klub. (Pro rekapitulaci uvádím: 70 Kč skupinová jízdenka IREDO po Pardubickém kraji + 68 Kč vlaková jízdenka ze Ždírce nad Doubravou do Humpolce v kraji Vysočina + 28 Kč autobusová jízdenka z Lipnice do Havlíčkova Brodu + 42 Kč vlaková jízdenka z Havlíčkova Brodu do Ždírce nad Doubravou. Vlak vyjde levněji, ale cesta trvá výrazně déle, především kvůli množství přestupů jak dle jízdního řádu, tak kvůli výlukám - ze Slatiňan do Chrasti.)
Po prohlídce Humpolce jsme vyrazili po naučné stezce Březina kolem skalních útvarů Andělka a Čertovka na zříceninu středověkého hradu Orlík. Vstupenka na zříceninu s věží, která slouží jako rozhledna stojí pro důchodce 50 Kč. Po prohlídce a občerstvení jsme pokračovali podél kopce Orlík 678 m n. m. do Lipnice nad Sázavou. Závěrečné občerstvení poskytl Hostinec U České koruny.
Fotografoval: Jiří Ehrenberger starší & Marie Mrázová


Zobrazení přes celou obrazovku - klávesou F11, zpět zase s F11.
Listování ve fotkách v obou směrech - pomocí šipkových kláves.
Změna velikosti zobrazené fotografie - pomocí Ctrl + kolečko myši.
Stáhnout jednu fotku - kliknout pravým tlač. myši na zmenšeninu >>
Otevřít odkaz v novém panelu >> pravé tlač. myši >> Uložit obrázek jako.